William Randolph Hearst Net Worth

Cât costă William Randolph Hearst?

William Randolph Hearst Net Net: 30 de miliarde de dolari

William Randolph Hearst, o nouă valoare: William Randolph Hearst era un editor de ziare american care avea o valoare netă egală cu 30 de miliarde de dolari în momentul morții sale (după ajustarea pentru inflație). În timpul vieții sale, William Randolph Hearst a construit cel mai mare lanț de ziare din țară și a dezvoltat metode care au influențat profund jurnalismul american. Imperiul său de publicare încă prosperă până în prezent. Hearst s-a născut la 29 aprilie 1863 în San Francisco, California. El a fost fiul senatorului american și al magnatului multimilionar al minelor, George Hearst. Mama sa, Phoebe Apperson, a început să se întâlnească cu George la vârsta de 18 ani și el la 40. William era singurul lor copil. George avea moșii în sus și în jos în California, mai ales în San Francisco și San Simeon (unde William va construi în cele din urmă faimosul castel Hearst).

William a participat la Universitatea Harvard, unde a fost membru al Delta Kappa Epsion, AD Club, Hasty Pudding Theatricals și Harvard Lampoon înainte de a fi expulzat pentru antichități, de la sponsorizarea unor petreceri masive de bere în Piața Harvard până la trimiterea oalelor de budincă folosite ca oale de cameră profesorii săi cu imaginile lor înfățișate în interiorul bolurilor. În 1887 era în căutarea unei cariere, așa că a preluat San Francisco Examiner, pe care tatăl său îl cumpărase în 1880. În acest timp a angajat pe unii dintre cei mai buni reporteri din jur pentru a lucra la ziarul său, inclusiv Ambrose Bierce, Mark Twain , Jack London și caricaturistul politic Homer Davenport. În timp ce conducea examinatorul din San Francisco, Hearst a achiziționat New York Morning Journal, deoarece știa că este nevoie de o prezență în New York pentru a crea o operațiune de știri cu mai multe hârtii, care se întinde pe întreg teritoriul țării. Abordarea activistă a lui Hearst față de jurnalism a prosperat, iar termenul „jurnalism galben” a fost inventat pentru a descrie poveștile care ies din ziarul său, New York Journal și principalul său rival New York World. Acest tip de jurnalism a câștigat atracție în masă prin titlurile sale îndrăznețe, adunarea agresivă de știri, utilizarea generoasă a desenelor animate și poveștile de interes uman. Pentru a-și ajuta ambițiile politice și a-și construi imperiul, Hearst a deschis în cele din urmă ziare în Chicago, Los Angeles și Boston. De asemenea, și-a diversificat interesele în publicarea de cărți și reviste, inclusiv Cosmopolitan, Good Housekeeping, Town and Country și Harper's Bazaar. În 1924, a deschis, de asemenea, New York Daily Mirror, un tabloid îndrăzneț care este încă tipărit astăzi. Imperiul de știri Hearst a atins un vârf de circulație și venituri în 1928, dar prăbușirea economică a Marii Depresii și extinderea extinsă a imperiului său i-au costat controlul asupra deținerilor sale. Hearst a îndeplinit, de asemenea, două mandate ca membru democratic al Camerei Reprezentanților SUA în perioada 1903-1907. El a fost căsătorit cu Millicent Veronica Wilson în 1903 și cuplul a avut cinci fii. El s-a implicat într-o aventură cu actrița de film populară, Marion Davis, la sfârșitul carierei sale politice și a trăit deschis cu ea în California, în 1919, când a început să construiască castelul Hearst. A rămas cu Davis până la moartea sa în 1951, dar a rămas legal căsătorit cu soția sa, Millicent, până în ziua morții sale. Hearst și-a lăsat averea extrem de valoroasă în mâinile managerilor și trusturilor profesionale. Niciunui dintre copii sau nepoți nu i sa permis să se implice în diferitele sale afaceri. Trusturile au fost înființate pentru a expira la moartea celui mai tânăr nepot al său. Se așteaptă să se întâmple cândva în jurul anului 2035. Orice moștenitor care și-a contestat testamentul va fi dezmoștenit automat.

William Randolph Hearst Net Worth

William Randolph Hearst

Valoarea netă: 30 de miliarde de dolari
Data de nastere: 29 aprilie 1863 - 14 august 1951 (88 de ani)
Gen: Masculin
Înălţime: 6 ft 3 in (1,91 m)
Profesie: Politician, producător de film, editor
Naţionalitate: Statele Unite ale Americii
Toate valorile nete sunt calculate utilizând date extrase din surse publice. Când sunt furnizate, încorporăm, de asemenea, sfaturi și feedback privat primite de la vedete sau reprezentanții acestora. Deși lucrăm cu sârguință pentru a ne asigura că numerele noastre sunt cât mai exacte, cu excepția cazului în care se indică altfel, acestea sunt doar estimative. Salutăm toate corecțiile și feedback-ul folosind butonul de mai jos. Am greșit? Trimiteți o sugestie de corecție și ajutați-ne să o remediem! Trimiteți o corecție Discuţie