Cinematografele se confruntă cu așteptări îndelungate pentru a redeschide, pentru a recâștiga publicul

Russell Crowe joacă rolul Omului din thrillerul psihologicRussell Crowe joacă rolul Omului din thrillerul psihologic „UNHINGED”. (Skip Bolden) (din stânga) Branch (Justin Timberlake) și Poppy (Anna Kendrick) în „Trolls World Tour”. (Animație DreamWorks) (din stânga) Branch (Justin Timberlake) și Poppy (Anna Kendrick) în „Trolls World Tour”. (Animație DreamWorks) (din stânga) Tiny Diamond (Kenan Thompson), Guy Diamond (Kunal Nayyar), Smidge (Walt Dohrn), Poppy (Anna Kendrick) și Branch (Justin Timberlake) în „Trolls World Tour”. (Animație DreamWorks) Actorul și creatorul „Hamilton”, Lin-Manuel Miranda, își desfășoară sâmbătă, la 9 iulie 2016, la New York, teatrul Richard Rogers. (Fotografie de Evan Agostini / Invision / AP) DOSAR - În această fotografie a fișierului din 6 august 2015, Lin-Manuel Miranda apare la cortină după spectacolul de deschidere al „Hamilton” în teatrul Richard Rodgers din New York. Miranda a angajat vedete să cânte versuri din musical și să le posteze pe rețelele sociale pentru a strânge bani pentru o coaliție de organizații non-profit axate pe imigrație. (Fotografie de Charles Sykes / Invision / AP, File) Actorul Lin- Manuel Miranda, centru, cântă alături de distribuția „Hamilton” la premiile Tony de la Beacon Theatre duminică, 12 iunie 2016, la New York. (Fotografie de Evan Agostini / Invision / AP) (din stânga) Kelly (Alexis Rae Forlenza), Scott Carlin (Pete Davidson) și Harold (Luke David Blumm) în The King of Staten Island, în regia lui Judd Apatow. (Mary Cybulski / Universal Pictures) JOHN DAVID WASHINGTON, stânga, și ROBERT PATTINSON joacă în „TENET”. (Melinda Sue Gordon / Warner Bros. Entertainment) ELIZABETH DEBICKI și JOHN DAVID WASHINGTON joacă în „TENET”. (Warner Bros. Entertainment) Shaggy exprimat de WILL FORTE și Scooby-Doo exprimat de FRANK WELKER în noua aventură animată SCOOB! (Warner Bros. Pictures) Regizorul Jeff Lipsky la domiciliul său din Las Vegas, miercuri, 5 iunie 2019. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Regizorul Jeff Lipsky la domiciliul său din Las Vegas, miercuri, 5 iunie 2019. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Regizorul Jeff Lipsky la domiciliul său din Las Vegas, miercuri, 5 iunie 2019. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Regizorul Jeff Lipsky la domiciliul său din Las Vegas, miercuri, 5 iunie 2019. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco

Jeff Lipsky spune că abia așteaptă să meargă din nou la film.

Va trebui însă să o facă.

Se așteaptă ca cinematografele să fie printre ultimele unități care să se redeschidă, atât în ​​Nevada, cât și în toată țara, cu o dată țintă de la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie. Chiar și asta probabil va fi prea curând pentru confort pentru scriitorul-regizor, care s-a mutat la Las Vegas în 2018 după mai bine de 40 de ani de muncă în distribuția de filme în New York City.Întrebat când se va întoarce la filme, Lipsky mi-a răspuns, când simt că pot să intru într-un teatru și să nu sar 10 metri în aer când un tip care stă la două rânduri în spatele meu tuse.

Un efort global

Spre deosebire de alte întreprinderi care s-au străduit să se redeschidă imediat ce guvernatorul Steve Sisolak a dat OK, nu există nicio grabă pentru cinematografele să revină, având în vedere că nu există niciun produs nou la orizont.

Niciun studio nu este suficient de prost pentru a elibera ceva de merit până când majoritatea covârșitoare a țării nu a redeschis - și asta nu ia nici măcar în considerare restul planetei, care reprezintă aproximativ trei sferturi din totalul veniturilor de la box-office.

Aventura lui James Bond No Time to Die a fost primul film care a recunoscut criza care se apropie la începutul lunii martie, când deschiderea sa a fost întârziată din 10 aprilie până pe 25 noiembrie. mai multe cazuri, vara viitoare. Orice altceva ar fi putut fi catastrofal, dovadă fiind lansarea poveștii de super-eroi Bloodshot, satira politică The Hunt și drama bazată pe credință I Still Believe. Toți trei au încercat să pretindă că totul este normal și s-au deschis pe 13 martie, doar pentru a vedea fiecare cinematograf de interior din oblonul țării până la jumătatea săptămânii.

Singurul blockbuster care a refuzat să se mute - thriller-ul de spionaj Christopher Nolan, Tenet - este încă programat pentru o lansare din 17 iulie, care ar marca o revenire provizorie la filmare.

Marți, micul studio din spatele thrillerului furibund Russell Crowe Unhinged a anunțat deschiderea de 1 iulie. Mulan-ul live Disney al acțiunii live este programat să se deschidă pe 24 iulie, după ce a fost amânat de la lansarea din 27 martie. Acestea sunt momentan singurele filme așteptate în cinematografe înainte de filmul SpongeBob: Sponge on the Run pe 7 august.

Având în vedere această țintă din 17 iulie, teatrele urmăresc o redeschidere ușoară, nu mai devreme de sfârșitul lunii iunie. În acest timp, se vor baza pe conținut de repertoriu - blockbustere, preferate și hituri apreciate de critici din deceniile anterioare - pentru o perioadă scurtă de timp.

Bănuiesc că acest fel are o viață de câteva săptămâni, a spus Rafe Cohen, președintele Galaxy Theatres. Două, trei săptămâni, poate, cel mult.

Mai întâi siguranța

Aceste săptămâni vor fi cruciale pentru ca angajații și clienții să se acomodeze cu noul normal.

Câteva dintre măsurile de siguranță - capacitatea redusă a teatrului, planurile de depărtare socială la distanță și sporirea curățării și igienizării - vor fi reportate din ultimele zile în care teatrele au rămas deschise, a declarat Francisco Schlotterbeck, directorul operațional al Maya Cinemas.

Afilierii din locația Maya din North Las Vegas se pot aștepta să găsească toți angajații care poartă măști și mănuși, precum și noi bariere din plexiglas la standurile de concesiune, unde condimentele preambalate vor deveni o normă. Schlotterbeck a spus că cea mai mare schimbare va veni din tehnologie.

Vom încerca să mutăm toate tranzacțiile în numerar pe care le-am avut în box-office la platformele noastre tehnologice, site-ul web și aplicația, a spus el. Deci, practic, veți încerca să evitați orice fel de contact direct cu box office-ul nostru.

Planificând din timp, clienții Maya își pot limita interacțiunile cu alți angajați. Când își cumpără biletele online, cinefilii își pot adăuga și plăti mâncarea și băuturile. Odată ce își scanează biletele, a spus Schlotterbeck, care va alerta bucătăria să înceapă să pregătească comanda, care va fi livrată pe locurile lor.

Cu trei locații din zonă - Boulevard Mall, Cannery și Green Valley - Galaxy se află în spatele doar Regal și Century ca cele mai mari mărci locale de teatru.

De asemenea, compania planifică igienizarea suplimentară în toate teatrele sale și a adăugat protecții la standurile concesiunii, a spus Cohen. El primește îndrumări de la Asociația Națională a Proprietarilor de Teatru, a cărei expoziție comercială CinemaCon din Las Vegas a fost victima coronavirusului în aprilie. Cohen a spus că se uită și la ceea ce fac companiile aeriene, centrele comerciale și alte companii, pentru că nu vrea să meargă la cinema să se simtă drastic diferit decât să viziteze alte unități.

Unele dintre ele pot fi la fel de simple ca menținerea ușilor deschise, a spus Cohen despre schimbări, astfel încât nu trebuie să tragi ușa singur.

Convingerea publicului

Deschiderea teatrelor într-o lume COVID-19 este doar jumătate din luptă.

Poate chiar mai puțin de atât.

Proprietarii de cinema trebuie, de asemenea, să spere că protocoalele lor de siguranță sunt suficiente pentru a pune oamenii pe scaune.

Există câțiva clienți, își vor lua timp să se întoarcă la teatre, a recunoscut Maya’s Schlotterbeck. Mai ales clienții noștri seniori.

Harold Mintz, președintele companiei de cercetare a pieței cinematografice din Las Vegas, Cinemascore, îi consideră, de asemenea, pe acei cinefil, care prezintă un risc mai mare de coronavirus, ca fiind mai precauți.

Cred că persoanele în vârstă vor fi mai reticente, chiar și în viitor, să meargă la film, a spus el. Dar există o avertisment la fel de adevărat pe cât de contondent: industria, nu cred, se bazează pe oameni în vârstă de 65 de ani.

Mintz are un punct. Un raport din martie al Motion Picture Association a arătat că, în 2019, americanii cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani reprezentau 27% dintre cei care frecventează cineva, aproape dublu față de cei cu vârsta de 60 de ani și peste, care reprezentau 14%.

Cinematografele nu ar trebui să simtă prea mult efectele coronavirusului, a spus Mintz, atâta timp cât cineii mai tineri se întorc în numărul lor obișnuit.

Câți dintre acești copii care au 25 de ani se tem de acest virus? el a intrebat. Ei nu sunt.

Profesorul de sociologie UNLV, Michael Ian Borer, crede că mulți cinefil vor ezita, cel puțin pe termen scurt.

Există cercetări care spun că plăcerea unui film poate fi sporită atunci când ești în preajma altora. Deci, dacă îi auzi pe alții râzând sau „ooh” și „ahh” în același lucru, asta poate îmbunătăți experiența cuiva, a spus Borer, care predă și un curs de cultură populară. Acum este suficient morcov pentru a face oamenii să iasă să vadă un film într-un teatru? Nu cred că morcovul este suficient de mare. Nu cred că merită suficient, deoarece există atât de multe alte opțiuni care sunt mai sigure.

Privind de acasă

Aceste opțiuni includ serviciile de streaming pe care consumatorii din carantină le-au folosit aproape de două ori mai mult decât anul anterior, potrivit urmăririi Nielsen.

Numeroase filme de mare profil, care se aflau în cinematografe când au închis, s-au mutat în streaming în timpul ferestrei lor de teatru, acea perioadă de aproximativ 72 de zile între lansarea unui film în cinematografe și lansarea sa digitală, care este piatra de temelie a industriei expoziționale.

Trolls World Tour se pregătise pentru o lansare în cinematografe din 17 aprilie. În loc să aștepte închiderea teatrului, Universal a lansat-o pe 10 aprilie, disponibil ca închiriere digitală de 48 de ore, pentru 19,99 USD. Succesul său - estimat la 95 de milioane de dolari în primele 19 zile - a inspirat alte titluri, inclusiv filmul animat Scooby-Doo din acest weekend SCOOB! și lansarea din 12 iunie a comediei Pete Davidson The King of Staten Island, pentru a merge pe ruta la cerere.

Totuși, trolii au fost susținuți de cheltuielile publicitare de dimensiuni teatrale ale studioului, de marketing-urile și de publicul încorporat ca o continuare, ceea ce i-a determinat pe Maya Schlotterbeck și Galaxy Cohen să-și minimizeze câștigurile ca un eveniment izolat.

Cred că „Trolls World Tour” a făcut bine doar pentru că au avut un public captiv. Dacă aveți acasă un copil de 6 ani și un copil de 8 ani, dacă puteți găsi două ore care să-i ocupe, aceasta este o victorie grozavă care poate a meritat cei 20 de dolari, a spus Cohen. Nu cred că prezice ceva cu adevărat semnificativ pentru viitor.

Chiar și știrile de marți că Disney va lansa Hamilton, versiunea scenică filmată cu distribuția originală de pe Broadway, pe 3 iulie pe Disney + nu a speriat-o pe Cohen. Filmul, o achiziție raportată de 75 de milioane de dolari, era de așteptat să fie un eveniment major în cadrul deschiderii inițiale planificate în teatru în octombrie 2021.

Cred că acest lucru reflectă mai mult nevoia / dorința Disney de a-și ajuta serviciul de streaming, mai degrabă decât orice mișcare semnificativă în afara angajamentului lor puternic față de lansarea în teatru a blockbusterelor lor, a spus el.

Cea mai recentă provocare

Streamingul nu este prima amenințare percepută pentru filmări. Se pare că teatre au fost atacate aproape atâta timp cât au existat.

Este o experiență unică care a făcut parte din cultura americană, în acest moment, de aproximativ o sută de ani, a spus Cohen. Sunt războaie și alte încercări și necazuri pe parcurs. ... Cred că există cu siguranță un loc mare pentru lansările în cinematografe și cinematografele în viitor și nu cred că se va schimba.

În ciuda celorlalte provocări - de la radio, televiziune, aparate video, DVD-uri și internet - cinematografele americane nu au experimentat niciodată o închidere completă și totală.

Au văzut închideri regionale, legate de vreme. Unele teatre s-au închis, pentru scurt timp, după atacurile din 11 septembrie 2001. Dar nu numai că teatrele au rămas deschise în timpul celui de-al doilea război mondial, dar au prosperat. Numai în 1942, industria cinematografică a lansat Casablanca, Bambi, Pride of the Yankees și Yankee Doodle Dandy, împreună cu patru filme Abbott și Costello și trei cu Bob Hope.

Borer, sociologul, este mai puțin convins că teatrele vor reveni - cel puțin pe termen scurt.

Cred că oamenii vor ezita o vreme, a spus el. Va trebui să le spunem că merită să ieșim, să vedem acest lucru împreună, să-l vedem pe marele ecran. Nu știu cum arată filmul respectiv. Dacă aș face-o, aș câștiga mult mai mulți bani chiar acum.

Nimic altceva ca asta

Lipsky, cineastul, ezită absolut să se întoarcă la teatre până când se simte în siguranță și recunoaște că alții sunt la fel de înfricoșați ca el. Odată ce această frământare dispare, când oamenii nu se mai îngrijorează că a fi în public îi va expune la o boală care pune viața în pericol, a spus el, cred că vor reveni în număr record.

În cele patru decenii de distribuție a filmului, Lipsky a lucrat cu mari cinematografi, inclusiv Federico Fellini, Jean-Luc Godard și Jim Jarmusch. Iubește totul despre filme - cu excepția vizionării lor acasă. Totuși, s-a orientat către videoclipuri premium la cerere pentru a vedea Never Rarely Once Always, festivalul de film de la Sundance și Berlin, favorit despre o adolescentă care caută un avort care a avut o cursă teatrală oprită de coronavirus.

Nu va mai face asta.

Aș fi putut să mă scufund pe deplin în acel loc în acel moment cu această fată, a spus Lipsky, dacă ar fi putut vedea filmul într-un teatru și nu ar fi arătat o fracțiune de secundă și ar fi văzut colecția mea de ape îmbuteliate lângă frigiderul meu.

El a menționat că acele mici distrageri distrug orice ar putea avea un film asupra unui spectator.

Asta este atât de special la experiența de filmare teatrală: nu sunteți acasă. Ești în interiorul acelei lumi. Nu poți intra în acea lume așezat pe fotoliul tău din sufragerie. Nu se poate. Puteți aprecia un film. Poți să râzi de o comedie. Dar nu este același lucru. Nu va fi niciodată.