„Kong: Skull Island”, rege al casei de bilete din SUA, cu 61 de milioane de dolari

Apare Brie Larson în rolul lui Mason Weaver și Tom Hiddleston în rolul lui James ConradBrie Larson în rolul lui Mason Weaver și Tom Hiddleston în rolul lui James Conrad apar în „Kong: Insula craniului”. (Warner Bros. Pictures)

LOS ANGELES - Kong: Insula Skull a ieșit învingătoare după o bătălie a fiarelor care a opus filmul maimuțelor uriașe cu ultimul stand al Wolverinei. Convingând un val de recenzii bune, Kong: Skull Island a fost în fruntea box-office-ului intern, acumulând 61 de milioane de dolari. Acest lucru a depășit cu ușurință estimările, care l-au făcut pe Kong: Skull Island să debuteze între 45 și 50 de milioane de dolari.

Răcnetul lui King Kong nu a înecat în totalitate furia berserkerului lui Wolverine. În al doilea sfârșit de săptămână, Logan-ul Fox a scăzut cu 58%, la 37,8 milioane de dolari, împingând totalul statului la 152,6 milioane de dolari. Aventura cu benzi desenate clasificate R este piesa de lebădă a lui Hugh Jackman în rolul lui Wolverine, după aproape două decenii în rolul de membru al echipei X-Men.

Kong: Insula Skull primește drepturi de laudă pentru a depăși așteptările, dar filmul nu este încă din pădure. Producția a costat 185 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că va trebui să fie un succes în străinătate dacă Legendary și Warner Bros., studiourile din spatele filmului, vor să obțină profit. Pe plan intern, Kong: Skull Island se uită și la Disney’s Beauty and the Beast, un basm de acțiune live care se așteaptă să aibă premiera până la 120 de milioane de dolari în weekendul viitor. Acest lucru va absorbi probabil cea mai mare parte a oxigenului din multiplexuri, ceea ce face dificilă pentru alte filme să continue să atragă în mulțimi mari.Legendary și Warner Bros. au ambiții mărețe pentru King Kong. Filmul este a doua tranșă dintr-o franciză de monștri planificată. Primul capitol, Godzilla din 2014, s-a deschis la 93,2 milioane de dolari în state înainte de a depăși 529,1 milioane de dolari la nivel global. Planul este ca King Kong și Godzilla să se întâlnească într-o confruntare epică a creaturilor primordiale la un moment dat în viitorul nu prea îndepărtat.

Filmul este pur distractiv și asta se traduce prin box-office, a declarat Jeff Goldstein, șef de distribuție intern la Warner Bros. A continuat să prezică că filmul va beneficia de pauze de primăvară, care vor vedea mai mult de 20% din școlarii națiunii pe vacanță și caută ceva care să le ocupe timpul. Mulțimea de weekend a filmului a fost de 56% bărbați și 35% sub vârsta de 25 de ani. Spectacolele Imax au reprezentat vânzări de bilete în valoare de 7,5 milioane de dolari.

Datorită costurilor sale masive de producție și marketing, Kong: Skull Island va trebui să facă aproximativ 500 de milioane de dolari în întreaga lume pentru a fi considerat un succes. În acest scop, filmul a debutat la 81,6 milioane de dolari pe 65 de piețe externe. Multe se bazează pe performanțele filmului în China, cea de-a doua piață mondială de film din lume. Kong: Skull Island se deschide în Regatul Mijlociu în două săptămâni.

Situat în zilele de război ale războiului din Vietnam, Kong: Insula Skull schimbă salvarea elicopterului ambasadei cu primate supradimensionate care se apropie într-un cadru de junglă incrustat de ceață. Jordan Vogt-Roberts, care a făcut o strălucire cu Kings of Summer, favoritul Sundance, a regizat imaginea, cu Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson și Brie Larson în fruntea unui cast de ansamblu. Criticii au îmbrățișat decizia de a da o Apocalipsă, acum strălucitoare povestii filmate de multe ori a lui King Kong, cu Owen Gleiberman de la Variety, care o consideră un spectacol primordial animat și inteligent.

În timp ce Wolvie și Kong se ocupă de slotul de top, Blumhouse și Universal’s Get Out au ocupat locul al treilea. Thrillerul cu un buget redus despre un bărbat negru a cărui vizită în orașul natal al iubitei sale albe ia o turnură sinistră a strâns 21,1 milioane de dolari. A câștigat 111 milioane de dolari în trei săptămâni de lansare - o rentabilitate fantastică a bugetului său de 4,5 milioane de dolari.

Primele cinci au fost completate de The Shack de la Lionsgate și The Lego Batman Movie de la Warner Bros., care au câștigat 10,1 milioane de dolari, respectiv 7,8 milioane de dolari. The Shack, o dramă bazată pe credință, a încasat 32,3 milioane de dolari în două săptămâni de lansare. Ultimul film Lego a câștigat 159 milioane de dolari după cinci săptămâni în cinematografe.

Printre lansările limitate, The Sense of an Ending al CBS Films, o adaptare a romanului premiat al lui Julian Barnes, a fost deschis la 42.000 de dolari din patru locații, în timp ce Focus World's Raw, un film de groază despre un student vegetarian care se orientează spre canibalism, a debutat la 25.230 dolari de la două teatre.

Vânzările de bilete au crescut cu aproape 25% față de același weekend din 2016 - o perioadă care s-a suprapus cu cel de-al doilea weekend Zootopia și debutul 10 Cloverfield Lane. Veniturile au crescut cu aproximativ 2% până în prezent, deoarece combinația dintre Logan, Get Out și acum Kong: Skull Island se traduc într-un moment aglomerat la box-office. Weekendul viitor aduce lansarea filmului Beauty and the Beast, care ar trebui să extindă avantajul anului 2017.

Acesta ar putea fi cel mai mare martie înregistrat, a declarat Paul Dergarabedian, analist senior la ComScore. Nu trebuie să așteptați până în mai pentru a lansa blockbuster-uri.