Jimmy McGill devine și mai umbrit pe măsură ce revine „Better Call Saul”

Bob Odenkirk în rolul lui Jimmy McGill. (Warrick Page / AMC / Sony Pictures Television)Bob Odenkirk în rolul lui Jimmy McGill. (Warrick Page / AMC / Sony Pictures Television) Bob Odenkirk în rolul lui Jimmy McGill. (Warrick Page / AMC / Sony Pictures Television) Bob Odenkirk în rolul lui Jimmy McGill. (Warrick Page / AMC / Sony Pictures Television)

Pentru fanii Breaking Bad, este chiar acolo sus, cu Arthur Fleck pictându-și fața albă în Joker, sau acel moment al Bates Motel, când Norman își dă în cele din urmă o perucă blondă și una dintre rochiile sărace, moarte ale Normei, pentru a deveni mamă.

La jumătatea premierei sezonului al cincilea al prequelului Better Call Saul (22 pm duminică, AMC), Jimmy McGill (Bob Odenkirk), care a depus deja documentația pentru a începe să practice legea ca Saul Goodman, deschide clapeta unui mic circ - cort în stil și îmbrățișează pe deplin showman-ul său interior, împodobit într-o cămașă de tip mandarină sub un costum maro-ish.

Aceste descrieri sunt intenționat vagi, deoarece vorbim despre culori care nu există în natură.Este cea mai recentă piesă de artă performantă a lui ol 'Jimmy Saul, P.T. Barnum al apărării penale - minus orice șansă ca Hugh Jackman să facă vreodată un musical despre el.

Jimmy era un avocat suficient de competent, chiar dacă singura facultate de drept care l-a acceptat a fost Universitatea din Samoa Americană. (Du-te, Land Crabs!)

Dar Saul Goodman, forfota laterală pe care a creat-o de-a lungul timpului - aliasul derivat din zicala „totul este bun, omule”, îi oferă un nou început și o ieșire din umbra moștenirii legale a stimatului său frate.

Avocatul Jimmy McGill va fi întotdeauna fratele învins al lui Chuck McGill, explică Jimmy Saul. Am terminat cu asta. Acest nume este ars.

De asemenea, aparent ars? Orice îmbrăcăminte care nu îl face să arate ca un vânzător de mașini second-hand într-un porno.

A doua zi după premieră, Better Call Saul se instalează la ora 21:00. Interval orar de luni. În acel episod, colegul său avocat Kim Wexler (Rhea Seehorn), prietena extraordinar de răbdătoare a lui Jimmy Saul, se luptă să facă loc în dulapul care acum se revarsă cu abaterea sa vestimentară.

În fundal, Jimmy Saul - acel nume chiar începe să sune ca cineva cu care Audrina s-ar fi întâlnit pe Hills - călcă o cămașă. Nu este o cămașă grozavă în niciun caz, dar puritatea ei nu este atât de rea, chiar și conform standardelor din 2004 când are loc scena.

Apoi, camera se deschide, arătându-l pe Jimmy Saul în boxerii săi, jartierele deasupra șosetelor sale verzi strălucitoare și, pe pat, o serie de haine care arată ca grămada de donații după o vânzare în garaj Arsenio Hall.

Este foarte mult de luat, chiar dacă personajul pare rar să înțeleagă conceptele de subtilitate sau granița dintre suficient și mult prea mult.

Spre deosebire de alte serii de prequeluri Smallville și Gotham, care au tachinat versiunile complet garderobate ale eroilor lor în scenele lor finale, Better Call Saul nu a fost niciodată doar despre transformarea lui Jimmy în personajul umbros care a spălat banii de metamfetamină ai lui Walt și Jesse.

În mâinile lui Odenkirk, este un studiu al personajului cu privire la cât de departe în jos o ființă umană extrem de defectă - una care este chiar mai înclinată penal decât clienții săi - îi poate trage pe cei mai apropiați de el.

În cel de-al nouălea sezon al său cu personajul, inclusiv cu cele patru inițiale din Breaking Bad, Odenkirk continuă să fie o revelație.

El a ajuns atât de departe de zilele sale în comedie de schițe, nu a fost atât de șocant să-l vedem prezentându-se în calitate de patriarh al familiei March, în nominalizările pentru cea mai bună imagine din acest an, Little Women. A fost o călătorie drăguță pentru fostul scriitor de Saturday Night Live care l-a creat pe Matt Foley, vorbitorul motivațional al lui Chris Farley.

Această călătorie mai are încă multe mile de parcurs.

Better Call Saul are un sezon suplimentar după acesta pentru a relata descendența lui Jimmy Saul.

Și mai există o transformare, întrucât el va deveni în cele din urmă Gene Takovic, managerul unui Cinnabon din Omaha, Nebraska, pe care l-am văzut în atacurile alb-negru care încep în fiecare sezon.

Chiar dacă seria nu rămâne cu acel dispozitiv monocromatic, totuși, având în vedere acele polo tricouri Cinnabon, metamorfoza va fi mult mai puțin colorată.